Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Jaja po Benedyktyńsku
Mało jest potraw bardziej śniadaniowych od jaj. A jaja po benedyktyńsku to kwintesencja tego co nazywamy śniadaniem idealnym.
Składniki
jaja z Kotliny Natury4 sztuki
angielskie muffiny2 sztuki
szynka4 plastry
masło
sól
cytryna
świeżo mielony pieprz
ocet
Przygotowanie
KROK 1.
Zagotować wodę w garnku, dodać kilka łyżek octu i szczyptę soli. Mieszając stworzyć w wodzie wir i wlać wbite wcześniej do miski jaja w jego środek. Gotować ok. 3 minut tak, aby białko było ścięte, a żółtko płynne. Szynkę, bułki lub muffiny angielskie zgrillować na patelni. Sos holenderski przygotować z żółtek ubitych w kąpieli wodnej, do których dodać: sklarowane masło, odrobinę soli i sok z cytryny. Podawać na ciepłej bułce, z plasterkiem szynki, polane sosem.