Zapiekane grzyby z jajem to świetny pomysł na obiad lub kolację, zwłaszcza, gdy możemy wykorzystać do tego dania aromatyczne i wyjątkowe w smaku grzyby leśne. Nie spędzając dużo czasu w kuchni, możemy przygotować odżywczy i apetyczny posiłek.
Czas przygotowania: 20-35 minut
2 porcje
Składniki:
PRZYGOTOWANIE
1. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i pokrojoną cebulę z grzybami.
2. Kiedy wszystko się zeszkli, dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i przełożyć do dwóch naczyń do zapiekania.
3. Całość zalać śmietanką kremówką, posypać częścią posiekanej pietruszki i wbić po jednym jaju.
4. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut, tak aby białka się ścięły.
5. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypać resztą pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.