Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Słodkie tacosy
Przepis na słodkie tacosy! Są proste w przygotowaniu, pełne bitej śmietany i pysznych sezonowych owoców oraz ekologicznych jaj Kotliny Natury.
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
30 minut
ILOŚĆ PORCJI
2 porcje
2 porcje
Składniki
Mąka200g
Mleko300ml
Jajo Kotliny Natury1 szt.
Roztopione masło2 łyżki
Proszek do pieczeniaszczypta
Cukier1-2 łyżki
Sólszczypta
Olej do smażenia
Do podania
Bita śmietana lub gęsty jogurt
Świeże owoce
Listki mięty
Przygotowanie
KROK 1.
W misce wymieszaj z pomocą rózgi mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier, sól i masło do powstania gładkiej masy. Możesz użyć do tego miksera.
KROK 2.
Rozgrzej patelnię, posmaruj ją równomiernie oliwą (pomoże Ci w tym pędzel). Nalej na nią odrobinę ciasta, by powstały niewielkie placki-naleśniki o średnicy około 12 cm. Smaż z każdej strony przez 1-2 minuty, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
KROK 3.
Ułóż naleśniki na talerzu lub desce jak tacosy i wypełnij każdy bitą śmietaną lub jogurtem i owocami.