kura100

Przepisy
z Kotliny Natury

ikona

PRZEPISY Z KOTLINY NATURY

Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

POBIERZ PRZEPIS (PDF)

Kanapka z japońską pastą jajeczną i sezonowymi warzywami do pochrupania

Składniki

chleb tostowy z ziarnem4 kromki
jaja Kotlina Natury4 sztuki
majonez Kewpie2 łyżki
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
cebula dymka1 sztuka
świeży ogórek1 sztuka
miks sałatgarść

Przygotowanie

KROK 1.

Zanim zaczniemy przygotowywać kanapkę potrzebne będą 4 jaja ugotowane na twardo. Następnie kroimy je w kosteczkę lub rozgniatamy. Gdy ostygną doprawiamy je solą i pieprzem i dodajemy 2 łyżki majonezu Kewpie.

Teraz już tylko rozsmaruj pastę na kromkach chleba tostowego.

KROK 2.

Puść wodze fantazji i z wszystkich śniadaniowych elementów stwórz kompozycję w lunchboksie.