Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Kanapka z japońską pastą jajeczną i sezonowymi warzywami do pochrupania
Składniki
chleb tostowy z ziarnem4 kromki
jaja Kotlina Natury4 sztuki
majonez Kewpie2 łyżki
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
cebula dymka1 sztuka
świeży ogórek1 sztuka
miks sałatgarść
Przygotowanie
KROK 1.
Zanim zaczniemy przygotowywać kanapkę potrzebne będą 4 jaja ugotowane na twardo. Następnie kroimy je w kosteczkę lub rozgniatamy. Gdy ostygną doprawiamy je solą i pieprzem i dodajemy 2 łyżki majonezu Kewpie.
Teraz już tylko rozsmaruj pastę na kromkach chleba tostowego.
KROK 2.
Puść wodze fantazji i z wszystkich śniadaniowych elementów stwórz kompozycję w lunchboksie.