Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Hiszpańska pasta jajeczna Karoliny Smyk
Wszyscy znamy pastę jajeczną. To wspaniała podstawa śniadaniowa. Dziś proponujemy ją w nieco bardziej egzotycznym wydaniu. Poznaj nasz przepis na hiszpańską pastę jajeczną!
CZAS PRZYGOTOWANIA
25 minut
25 minut
ILOŚĆ PORCJI
4
4
Składniki
jaja Kotliny Natury ugotowane na twardo4
filety anchois10
garść poszatkowanych czarnych oliwek
łyżka musztardy z estragonem
startego żółtego sera typu cheddar80g
świeże zioła jak szałwia lub tymianek
sól i pieprz
olej z anchois
Przygotowanie
KROK 1.
Jajka gotujemy na twardo i szatkujemy w drobną kostkę. Resztę składników kroimy w drobną kostkę i mieszamy na gładką pastę. Wierzch pasty dekorujemy świeżymi ziołami. Buen provecho!