kura100

Wszystko o jajach

biedronka

Dzielimy się wiedzą

Dużo wiemy o jajach i dzielimy się tą wiedzą w sposób łatwy i przystępny. Jaja od wielu lat zajmują ważne miejsce w diecie człowieka. Jajo jest „kapsułą zdrowia” pełną wartości odżywczych: najlepiej przyswajalnego białka, minerałów i witamin, niezbędnych w zbilansowanej diecie, potrzebnej do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Obalamy mity o złym cholesterolu i chowie kur.

8 kwietnia 2016

QES System Kontroli Jakości

PRODUKCJA JAJ, ZWŁASZCZA TYCH Z CHOWÓW ALTERNATYWNYCH, MUSI PODLEGAĆ WIELU SZCZEGÓŁOWYM KONTROLOM I WERYFIKACJOM, ABY DOSTARCZYĆ JAJA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI.

Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę nie tylko na wielkość i cenę jaj, ale ich pochodzenie, typ chowu i jakość. Kotlina Natury uwzględnia rosnące wymagania klientów. Jaja produkowane w Kotlinie Natury poddajemy szczegółowym kontrolom, zgodnym z regulacjami krajowymi i europejskimi. Pełną wartość i bezpieczeństwo produktów zapewnia również autorski system kontroli jakości Quality Egg System (QES).

Quality Egg System obejmuje wszystkie etapy produkcji, od samego początku aż do momentu dostarczenia jaj na sklepowe półki.

Jest on o wiele bardziej restrykcyjny, niż wymogi narzucone przez Unię Europejską i regulacje krajowe.

W Kotlinie Natury dążymy do tego, aby system stał się rozpoznawalny i był też znakiem produktów o najwyższej jakości. Jaja z chowów alternatywnych Kotlina Natury, oznaczone symbolem kontroli jakości QES, to produkty pełnowartościowe, bezpieczne, sprawdzone, zdrowe i naturalne.