kura100

Wszystko o jajach

biedronka

Dzielimy się wiedzą

Dużo wiemy o jajach i dzielimy się tą wiedzą w sposób łatwy i przystępny. Jaja od wielu lat zajmują ważne miejsce w diecie człowieka. Jajo jest „kapsułą zdrowia” pełną wartości odżywczych: najlepiej przyswajalnego białka, minerałów i witamin, niezbędnych w zbilansowanej diecie, potrzebnej do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Obalamy mity o złym cholesterolu i chowie kur.

16 października 2018

Światowy Dzień Jaja

SYMBOL ŻYCIA, ZDROWIA, MIŁOŚCI I PŁODNOŚCI. MAŁO KTO WIE O NIM TYLE, CO KOTLINA NATURY. DLATEGO Z OKAZJI ŚWIATOWEGO DNIA JAJA PRZYGOTOWALIŚMY DLA WAS COŚ SPECJALNEGO.

Jajo to kluczowy składnik naszych kulinarnych podróży przez smaki. Inspiruje, zaskakuje swoimi formami, a odpowiednie połączenia smakowe sprawiają, że pozwala się nieustannie odkrywać na nowo. 12 października, czyli Dzień Jaja to dla Kotliny Natury najważniejsze święto w roku. Z tego powodu postanowiliśmy celebrować je z towarzyszami naszych kulinarnych doznań.

Na instagramowym profilu (@kotlinanatury) przygotowaliśmy konkurs, który pozwoli nam na zainspirowanie się jajem po raz kolejny – i to z Waszą pomocą. Przedstawcie swoje najbardziej kreatywne pomysły na potrawy z jajem w roli głównej i powalczcie o niezbędniki do jego przyrządzania.

Z okazji Dnia Jaja życzymy nieziemskich smakowych doznań i zaskakujących jajecznych potraw!