Przepisy

Śniadanie idealne…


Dobrze wiemy, że czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego proponujemy Wam śniadanie idealne, czyli jajo sadzone z awokado – proste, szybkie i przepyszne.

NASZ PRZEPIS

Składniki:

  • 2 jaja Kotlina Natury
  • 4 kromki ulubionego chleba
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 dojrzałe awokado
  • sos aioli albo ulubiony majonez
  • papryczka chili w płatkach
  • sól morska 

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzać średniej wielkości patelnię, dodać oliwę z oliwek, a kiedy będzie już rozgrzana, wbić do niej delikatnie 2 jaja, uważając aby żółtka były całe.
  2. Jaja smażyć 4-5 minut – według upodobania.
  3. Na dwóch talerzach ułożyć po 2 kromki chleba. Na jednej z kromek rozsmarować aioli.
  4. Przekroić awokado na pół, wyciągnąć pestkę, obie połówki obrać ze skórki. Każdą z połówek pokroić w cieniutkie plasterki, a następnie rozłożyć na kromce chleba posmarowanej aioli i posypać płatkami chili.
  5. Na drugiej kromce położyć jajo sadzone.
  6. Całość skroplić delikatnie oliwą z oliwek i posypać solą morską. 

Przepisy

Jaja na miękko z paluchami z szynką dojrzewającą

Przepisy

Kanapka z japońską pastą jajeczną i sezonowymi warzywami do pochrupania