Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Sałatka z młodymi ziemniakami
Oto przepis na sałatkę, w której królują letnie smaki i którą koniecznie trzeba się podzielić z bliskimi. Zwłaszcza gdy upał daje nam się we znaki, a my szukamy prostego i szybkiego pomysłu na posiłek.
Tym razem przygotowaliśmy dla Was przepis na sałatkę z młodych ziemniaczków, ogórków małosolnych i ugotowanych na twardo jaj. To klasyczne połączenie, które nigdy się nie nudzi.
Ahh, gdyby tylko dało się nią najeść na zapas. Do tego szklanka kefiru lub maślanki, po prostu mniam. Takie lato mogłoby trwać wiecznie. Smacznego!
Tym razem przygotowaliśmy dla Was przepis na sałatkę z młodych ziemniaczków, ogórków małosolnych i ugotowanych na twardo jaj. To klasyczne połączenie, które nigdy się nie nudzi.
Ahh, gdyby tylko dało się nią najeść na zapas. Do tego szklanka kefiru lub maślanki, po prostu mniam. Takie lato mogłoby trwać wiecznie. Smacznego!
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
30 minut
ILOŚĆ PORCJI
2 osoby
2 osoby
Składniki
Ziemniaki młode, drobne500 g
Jaja Kotliny Natury2 jaja
Ogórki małosolne5 szt.
Czerwona cebula, w piórkach1 szt.
Koperek, posiekany2 łyżki
Szczypiorek, posiekany2 łyżki
Musztarda francuska3 łyżeczki
Oliwa3 łyżki
Sól i czerwony pieprz do smaku
Przygotowanie
KROK 1.
Krok 1.
Ziemniaki wyszoruj, przekrój na pół i ugotuj w mundurkach. Następnie poczekaj, aż wystygną.
KROK 2.
Krok 2.
Ugotuj jaja na twardo od momentu zagotowania ok. 8 min. Następnie odlej wodę i włóż jaja do miski z wodą i lodem. Obierz jaja i przekrój na pół.
KROK 3.
Krok 3.
Na dużym talerzu ułóż połówki ziemniaków i jaj. Dodaj pocięte na plasterki ogórki, odrobinę cienko pokrojonej cebuli oraz zioła.
KROK 4.
Krok 4.
Wlej oliwę, dodaj musztardę, przypraw obficie pieprzem i posól. Smacznego!