Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Panjeon
30 minut
4
Składniki
Przygotowanie
Przygotuj ostry sos do maczania. Wymieszaj wszystkie składniki razem i odstaw do lodówki
Przygotuj ciasto na naleśniki. Wymieszaj jajka z 1 szklanką wody. Możesz wcześniej wrzucić do wody kostki lody, by ją schłodzić. Mąkę i sól wsyp do dużej miski i wymieszaj. Wlej do niej mieszaninę jajek i wody, wymieszaj delikatnie trzepaczką, do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj dymkę i wymieszaj.
Wlej olej na patelnię z nieprzywierającą powłoką, o szerokości ok. 20 cm. Na rozgrzany olej wlej część ciasta i równomiernie rozprowadź dymki. Gdy spód naleśników będzie złoty, odwróć placek. Smaż jeszcze przez chwilę, do momentu gdy dymka zacznie się zwęglać. Odsącz na papierowym ręczniku. Powtórz z pozostałym ciastem. Podawaj na ciepło z sosem do maczania.