kura100

Przepisy
z Kotliny Natury

ikona

PRZEPISY Z KOTLINY NATURY

Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

Menu z jajem – obiad. Jajo na fasoli szparagowej

NA CO DZIEŃ TRUDNO JEST ZNALEŹĆ CZAS NA WYMYŚLNE POSIŁKI DOSTARCZAJĄCYCH ODPOWIEDNIEJ DAWKI WITAMIN ORAZ BIAŁKA, DZIĘKI KTÓRYM PO GODZINIE NIE RZUCIMY SIĘ NA SŁODYCZE. NASZA EGGSPERTKA – ANNA RADOWICKA PROPONUJE PROSTE MENU NA CAŁY DZIEŃ, ŁĄCZĄCE JAJA Z PYSZNYMI DODATKAMI. ZNAJDZIE TU COŚ DLA SIEBIE ZARÓWNO MAMA SZUKAJĄCA SPRAWDZONYCH RECEPTUR NA DZIECIĘCY POSIŁEK, JAK I OSOBY ZWRACAJĄCE SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA LINIĘ.
Nasze przepisy robi się w mig, a wyczarowane dania zawierają wszystko, co niezbędne, by poprawnie funkcjonować przez cały dzień. Zobacz, z czym połączyć jajo, by otrzymać pyszny, pełnowartościowy posiłek.

Jajo na fasoli szparagowej z dzikim ryżem – w naszej diecie obok jaj obowiązkowo powinny pojawić się produkty pełnoziarniste oraz warzywa, które dodatkowo stanowią źródło błonnika pokarmowego, wspomagającego pracę jelit. Pamiętaj o regularnym piciu wody, by ułatwić trawienie i podwyższyć swój metabolizm.
składniki do obiadu kotliny natury

Składniki

jaja z Kotliny Natury2 sztuki
fasola szparagowa zielona i żółtapęczek
dziki ryż½ kubka przed ugotowaniem
masło4 łyżki
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

KROK 1.

Umyj fasolę szparagową i ugotuj ją na parze al dente.

KROK 2.

Ugotowaną fasolę ułóż na talerzach, polej połową roztopionego i sklarowanego masła (2 łyżki), a następnie dopraw solą oraz pieprzem.

KROK 3.

Ugotuj dziki ryż.

KROK 4.

Usmaż jaja sadzone, dopraw solą i pieprzem, połóż na fasoli, posyp natką pietruszki oraz startym parmezanem.

KROK 5.

Podawaj wszystko razem na talerzu.