Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Letnia sałatka z jajem
25 min
2-3 osoby

Składniki
Przygotowanie
Ugotuj bulgur zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i odstaw.
W międzyczasie gotuj jaja w rondlu z wrzącą wodą przez 7 minut (żółtka nie powinny być w pełni ścięte). Odcedź jaja i schłodź do zimna lodowatą wodą. Następnie, obierz i grubo posiekaj jajka. Przenieś jaja na talerz.
Ponownie zagotuj wodę w rondlu i dodaj sporą garść soli. Gotuj fasolkę szparagową do czasu, aż będzie chrupiąca, około 2-3 minut. Odcedź i przenieś do miski z wodą i lodem. Schłodź fasolkę do momentu, aż będzie zimna; odsącz i osusz.
Używając szerokiego noża, rozgnieć anchois i czosnek, aby powstała pasta. Przenieś do dużej miski i wymieszaj z octem, musztardą, skórką z cytryny i pieprzem; dopraw solą. Dodaj bulgur, fasolkę, pietruszkę oraz pokrojoną w krążki cukinię i ogórka i wymieszaj, aż warzywa będą równomiernie pokryte sosem. Podawać z jajkami i parmezanem.