Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Kanapka z awokado i jajem
Zestawienie jaja z awokado jest nie tylko wyjątkowo pysznym, ale też zdrowym połączeniem. Oba produkty są prawdziwymi bombami pełnymi składników odżywczych, więc ich kombinacja uczyni każdy posiłek mistrzowskim!
CZAS PRZYGOTOWANIA
10 minut
10 minut
ILOŚĆ PORCJI
1
1
Składniki
jaja z Kotliny Natury1 sztuka
awokado1 sztuka
świeże zioła
oliwa extra virgin
sok z limonki
sól, pieprz
chleb na zakwasie
Przygotowanie
KROK 1.
Do wrzącej wody włożyć jajko na około 5 i pół minuty tak, aby część żółtka pozostała płynna. Na kromkach domowego chleba posmarowanych masłem położyć plastry dojrzałego awokado. Na nich ułożyć przekrojone na pół jajo i skropić odrobiną soku z limonki. Polać oliwą extra virgin i posypać przyprawami do smaku.