Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
![](https://kotlinanatury.pl/wp-content/uploads/2023/11/kotlina-przepisy.jpg)
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
CZAS PRZYGOTOWANIA
10 minut
ILOŚĆ PORCJI
1
Kanapka z awokado i jajem
Zestawienie jaja z awokado jest nie tylko wyjątkowo pysznym, ale też zdrowym połączeniem. Oba produkty są prawdziwymi bombami pełnymi składników odżywczych, więc ich kombinacja uczyni każdy posiłek mistrzowskim!
10 minut
1
Składniki
jaja z Kotliny Natury1 sztuka
awokado1 sztuka
świeże zioła
oliwa extra virgin
sok z limonki
sól, pieprz
chleb na zakwasie
Przygotowanie
KROK 1.
Do wrzącej wody włożyć jajko na około 5 i pół minuty tak, aby część żółtka pozostała płynna. Na kromkach domowego chleba posmarowanych masłem położyć plastry dojrzałego awokado. Na nich ułożyć przekrojone na pół jajo i skropić odrobiną soku z limonki. Polać oliwą extra virgin i posypać przyprawami do smaku.