Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami.
Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was
w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Jaja na ostro? Dlaczego nie? Nasza propozycja z pikantną kiełbasą chorizo i papryczkami chilli może być ciekawą i sycącą alternatywą dla tradycyjnych jaj na bekonie.
CZAS PRZYGOTOWANIA 15 minut
ILOŚĆ PORCJI 2
Składniki
jaja z Kotliny Natury4 sztuki
pomidory koktajlowe2 gałązki
chorizo10 plasterków
zielona papryczka chili1 sztuka
masło15 g
sól
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
KROK 1.
Na patelni sklarować masło. Usmażyć plasterki kiełbasy przecięte na pół. Wyjąć kiełbasę na talerz. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pomidory i wbić jajka. Przykryć pokrywką i odczekać 1 minutę. Gdy jajko jest ścięte w połowie dołożyć usmażoną kiełbasę i chilli. Przykryć pokrywką, smażyć na wolnym ogniu do ścięcia białka. Gotowe jajka sadzone posypać solą i pieprzem.