kura100

Przepisy
z Kotliny Natury

ikona

PRZEPISY Z KOTLINY NATURY

Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

POBIERZ PRZEPIS (PDF)

Jaja sadzone w pomidorach chorizo

Jaja na ostro? Dlaczego nie? Nasza propozycja z pikantną kiełbasą chorizo i papryczkami chilli może być ciekawą i sycącą alternatywą dla tradycyjnych jaj na bekonie.
ikonaCZAS PRZYGOTOWANIA
15 minut
ikonaILOŚĆ PORCJI
2

Składniki

jaja z Kotliny Natury4 sztuki
pomidory koktajlowe2 gałązki
chorizo10 plasterków
zielona papryczka chili1 sztuka
masło15 g
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

KROK 1.

Na patelni sklarować masło. Usmażyć plasterki kiełbasy przecięte na pół. Wyjąć kiełbasę na talerz. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pomidory i wbić jajka. Przykryć pokrywką i odczekać 1 minutę. Gdy jajko jest ścięte w połowie dołożyć usmażoną kiełbasę i chilli. Przykryć pokrywką, smażyć na wolnym ogniu do ścięcia białka. Gotowe jajka sadzone posypać solą i pieprzem.