Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Jaja na miękko z paluchami z szynką dojrzewającą
Ciekawe sposoby na podanie jaj nigdy się nie kończą. Tym razem proponujemy połączenie z długodojrzewającą szynką i grzankami w postaci paluchów które polecamy maczać w żółtku ugotowanego na miękko jaja.
CZAS PRZYGOTOWANIA
15 minut
15 minut
ILOŚĆ PORCJI
2
2
Składniki
Jaja z kotliny natury4 sztuki
czerstwy chleb4 kromki
szynka długodojrzewająca
oliwa z oliwek
sól
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
KROK 1.
Rozgrzać piekarnik do 180’C. Chleb pokroić w paski, polać oliwą z oliwek i zawinąć w szynkę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Jajka wrzucić do gotującej wody na 4 minuty. Ugotowane jajka zalać zimną wodą by nie ścinały się dalej. Podawać z solą i pieprzem.