kura100

Przepisy
z Kotliny Natury

ikona

PRZEPISY Z KOTLINY NATURY

Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

POBIERZ PRZEPIS (PDF)

Hiszpańska pasta jajeczna Karoliny Smyk

Wszyscy znamy pastę jajeczną. To wspaniała podstawa śniadaniowa. Dziś proponujemy ją w nieco bardziej egzotycznym wydaniu. Poznaj nasz przepis na hiszpańską pastę jajeczną!
ikonaCZAS PRZYGOTOWANIA
25 minut
ikonaILOŚĆ PORCJI
4

Składniki

jaja Kotliny Natury ugotowane na twardo4
filety anchois10
garść poszatkowanych czarnych oliwek
łyżka musztardy z estragonem
startego żółtego sera typu cheddar80g
świeże zioła jak szałwia lub tymianek
sól i pieprz
olej z anchois

Przygotowanie

KROK 1.

Jajka gotujemy na twardo i szatkujemy w drobną kostkę. Resztę składników kroimy w drobną kostkę i mieszamy na gładką pastę. Wierzch pasty dekorujemy świeżymi ziołami. Buen provecho!