Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Francuskie masala tosty
20 minut
2
Składniki
Do podania
Przygotowanie
Wymieszaj połowę poszatkowanej cebuli z zielonym chili, kurkumą, sólą i mlekiem w dużej misce (wystarczająco dużej zmieściła się w niej kromka chleba). W drugiej misce rozbij jajka i ubij je widelcem lub trzepaczką. Zmieszaj z przygotowaną masą. Zanurz w niej kromkę chleba i delikatnie dociśnij widelcem, aby chleb mógł wchłonąć płyn. Odwróć chleb i powtórz czynność z drugą stroną.
Na patelni o nieprzywierającym dnie rozpuść dwie łyżki masła i następnie zmieszaj jej z 2 łyżeczkami oleju. Zmieszaj tłuszcze i połóż na patelni namoczony chleb. Posyp pieczywo resztą cebuli. Smaż na średnim ogniu około minuty do momentu, gdy spód zacznie nabierać złotobrązowego koloru.
Odwróć i smaż drugą stronę przez około minutę. Powtórz z drugą kromką chleba.
Podawaj na gorąco z keczupem, srirachą lub zielonym chutneyem i posypane kolendrą.