Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Corn dogi
Składniki
Do podania
Przygotowanie
W dużej misie połącz wszystkie suche składniki na ciasto oprócz jajka i mleka. Dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko oraz jajko, a następnie zmiksuj do jednolitej masy. Brawo! Ciasto już gotowe! Teraz najlepiej przelej masę do dużego słoika lub dzbanka.
Przygotuj składniki główne, krojąc je w słupki o grubości 1 cm i 10 cm długości. Batata (oraz tofu i marchewki, jeśli także ich używasz) przed smażeniem należy podpiec około 12 min w temperaturze 180 stopni w piekarniku.
Rozgrzej 2 litry oleju w głębokim rondlu – około 10 min przy średnio wysokiej temperaturze. Składniki główne obtocz w mące wysypanej na płaskim talerzu. Nabij na patyk i równomiernie zanurz w płynnym cieście. Następnie smaż w garnku z olejem, powoli obracaj aż będą chrupiące i lekko brązowe.
Przygotuj papierowy ręcznik na talerzu, na który odłóż usmażone corn dogi, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze swoimi ulubionymi sosami, nie ograniczaj się w ilości, Twoi goście na pewno zjedzą wszystkie. Smacznego i miłej zabawy!