Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
POBIERZ PRZEPIS (PDF)
Biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami Karoliny Smyk
Biszkoptowa, czekoladowa tarta z owocami według przepisu Karoliny Smyk Ambasadorki akcji Dobre Jajo
Kiedy chodzi za Tobą coś słodkiego, ale nie masz za dużo składników w domu to najlepszym rozwiązaniem jest pyszna i prosta biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami (u mnie mrożone borówki, czerwona i biała porzeczka).
Kiedy chodzi za Tobą coś słodkiego, ale nie masz za dużo składników w domu to najlepszym rozwiązaniem jest pyszna i prosta biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami (u mnie mrożone borówki, czerwona i biała porzeczka).
Składniki
jaja Kotliny Natury6 sztuk
mąka tortowa9 łyżek
cukier11 łyżek
czekolada do picia 70% kakao3 łyżki
Przygotowanie
KROK 1.
Ubijamy białka, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dorzucamy żółtka dalej ubijając, następnie wprowadzamy czekoladę i mąkę. Owoce układamy na dnie naczynia, mieszam z łyżką mąki, wylewam masę, pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175-180 stopni, grzanie dół. Pyszne, lekkie i takie proste ciacho!