Przepisy

Kanapka z awokado i jajem


Zestawienie jaja z awokado jest nie tylko wyjątkowo pysznym, ale też zdrowym połączeniem. Oba produkty są prawdziwymi bombami pełnymi składników odżywczych, więc ich kombinacja uczyni każdy posiłek mistrzowskim!

NASZ PRZEPIS

Czas przygotowania: 10 minut

1 porcje

Składniki:

  • 1 jajo z kotliny natury
  • 1 avocado
  • świeże zioła
  • oliwa extra virgin
  • sok z limonki
  • sól, pieprz
  • chleb na zakwasie

PRZYGOTOWANIE

Do wrzącej wody włożyć jajko na około 5 i pół minuty tak, aby część żółtka pozostała płynna. Na kromkach domowego chleba posmarowanych masłem położyć plastry dojrzałego awokado. Na nich ułożyć przekrojone na pół jajo i skropić odrobiną soku z limonki. Polać oliwą extra virgin i posypać przyprawami do smaku.


Przepisy

Rozgrzewająca zupa z Kimchi

Przepisy

Sałatka jarzynowa z twistem – ensalada rusa