Przepisy

Jaja na miękko z paluchami z szynką dojrzewającą

Ciekawe sposoby na podanie jaj nigdy się nie kończą. Tym razem proponujemy połączenie z długodojrzewającą szynką i grzankami w postaci paluchów które polecamy maczać w żółtku ugotowanego na miękko jaja.

NASZ PRZEPIS

Czas przygotowania: 15 minut

2 porcje

Składniki:

  • 4 jaja z kotliny natury
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • szynka długodojrzewająca
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE

Rozgrzać piekarnik do 180’C. Chleb pokroić w paski, polać oliwą z oliwek i zawinąć w szynkę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Jajka wrzucić do gotującej wody na 4 minuty. Ugotowane jajka zalać zimną wodą by nie ścinały się dalej. Podawać z solą i pieprzem.

Przepisy

Sałatka z komosy ryżowej z jajem i serem halloumi

Przepisy

Eggs Kejriwal