NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • Składniki
  • 6 jaj z kotliny natury
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 150 g mąki pszennej
  • 125 g masła klarowanego
  • 200 ml śmietany 18%
  • brokuł
  • żółty ser
  • 50 g migdałów
  • zioła śródziemnomorskie
  • sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE

W misce zagnieść ciasto, łącząc mąkę z częścią roztopionego masła. Zamrozić na 20 minut. Pokrojone na małe różyczki brokuły sparzyć gotującą wodą i odstawić. Rozgrzać na patelni masło i podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Ciasto rozwałkować, wyłożyć do formy, a w jej środku ułożyć brokuły i kurczaka. Posypać migdałami. Wymieszane w misce jaja ze śmietaną przyprawić ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu. Wlać do formy. Całość posypać startym serem. Piec około 20 min. w temperaturze 180 stopni.

Wskazówki

  • 20 min.
  • 4 porcje
Save to PDF
loader