Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
100
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
SHARE
Menu z jajem – kolacja. Pasta jajeczna
NA CO DZIEŃ TRUDNO JEST ZNALEŹĆ CZAS NA WYMYŚLNE POSIŁKI DOSTARCZAJĄCYCH ODPOWIEDNIEJ DAWKI WITAMIN ORAZ BIAŁKA, DZIĘKI KTÓRYM PO GODZINIE NIE RZUCIMY SIĘ NA SŁODYCZE. NASZA EGGSPERTKA – ANNA RADOWICKA PROPONUJE PROSTE MENU NA CAŁY DZIEŃ, ŁĄCZĄCE JAJA Z PYSZNYMI DODATKAMI. ZNAJDZIE TU COŚ DLA SIEBIE ZARÓWNO MAMA SZUKAJĄCA SPRAWDZONYCH RECEPTUR NA DZIECIĘCY POSIŁEK, JAK I OSOBY ZWRACAJĄCE SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA LINIĘ.
Nasze przepisy robi się w mig, a wyczarowane dania zawierają wszystko, co niezbędne, by poprawnie funkcjonować przez cały dzień. Zobacz, z czym połączyć jajo, by otrzymać pyszny, pełnowartościowy posiłek.
Pasta jajeczna na pieczywie – lekki posiłek, który syci na długo dzięki białku hamującemu apetyt i przyspieszającemu metabolizm. Świetnie sprawdzi się u osób chcących zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów. To produkty o wysokiej gęstości odżywczej, co oznacza, że w niewielkiej ich ilości znajdziemy bardzo dużo składników odżywczych. Jadłospis z jajem jest niskoenergetyczny, a jednocześnie niesamowicie zdrowy.
Nasze przepisy robi się w mig, a wyczarowane dania zawierają wszystko, co niezbędne, by poprawnie funkcjonować przez cały dzień. Zobacz, z czym połączyć jajo, by otrzymać pyszny, pełnowartościowy posiłek.
Pasta jajeczna na pieczywie – lekki posiłek, który syci na długo dzięki białku hamującemu apetyt i przyspieszającemu metabolizm. Świetnie sprawdzi się u osób chcących zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów. To produkty o wysokiej gęstości odżywczej, co oznacza, że w niewielkiej ich ilości znajdziemy bardzo dużo składników odżywczych. Jadłospis z jajem jest niskoenergetyczny, a jednocześnie niesamowicie zdrowy.
Składniki
jajo Kotlina Natury1 sztuka
bułka pełnoziarnista z dynią1 sztuka
jogurt naturalny gęsty2 łyżki
musztarda1/2 łyżeczki
nasiona chia1 łyżeczka
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
suszone pomidory4 ćwiartki
kiełki lucerny, brokuła, buraka
Przygotowanie
KROK 1.
Ugotuj jajo na twardo, rozbij skorupkę i włóż jajo do zimnej wody na kilka minut. Dzięki temu z łatwością je obierzesz. Następnie drobno posiekaj obrane jajo i wymieszaj z jogurtem, musztardą, nasionami chia, szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
KROK 2.
Posmaruj pastą przekrojoną bułkę. Ułóż pokrojone suszone pomidory oraz kiełki.