Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Letnia sałatka z młodych ziemniaków
Oto letnia sałatka z młodych ziemniaków, której wszyscy potrzebują. Z pikantnym masłem
z harissy, dużą ilością soku z cytryny, pomidorami, szczypiorkiem oraz dżemowym jajem gotowanym 7 minut. Po prostu cudowna! Łączy w sobie świeże i pikantne smaki, a przede wszystkim jest bardzo pożywna i prosta w przygotowaniu. Doceniamy takie przepisy szczególnie latem. Smacznego!
20 minut
4 osoby
Składniki
Przygotowanie
Krok 1.
W garnku z posoloną wodą ugotuj do miękkości młode ziemniaki. Po 15 minutach ziemniaki powinny być ugotowane.
Krok 2.
W międzyczasie obierz i pokrój w drobne krążki czerwoną cebulę. Cebulę dodać do małej miski razem ze skórką i sokiem z cytryny oraz szczyptą soli. Następnie przekrój wszystkie pomidory na pół i odłóż na bok. Ugotuj jaja w rondelku, mają być częściowo ścięte- 7 minut. Obierz je i pokrój w krążki.
Krok 3.
Na dużej patelni rozgrzej masło i harissę, całość wymieszaj. Następnie wrzuć na patelnię pomidory (zostaw kilka do ułożenia na wierzchu sałatki) oraz wlej sok z cytryny i cebulę, gdy całość zmięknie, dodaj ugotowane ziemniaki i dokładnie wymieszaj. Następnie przełóż sałatkę do miski. Na wierzchu ułóż kawałki jaja, posyp szczypiorkiem i dopraw do smaku.