Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.

Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Japońsko-włoskie onigiri z jajem
40-60 minut
2

Składniki
Do podania
Przygotowanie
Przygotuj ryż i marynowane jajo jak w przepisie na onigiri.
Ugotuj ziemniaki, odstaw je do ostudzenia, następnie rozgnieć je widelcem i dodaj odrobinę soli. Następnie na dłoń połóż wycięty w kwadrat papier i na jego środek nałóż porcję ziemniaków. Uformuj dłońmi płaski placek z ziemniaków i nałóż na niego ugotowany ryż. Uformuj kolejną płaską warstwę na wierzchu i na środek połóż marynowane jajo. Z pomocą dwóch dłoni uformuj kulkę, zakrywając ziemniakami całe jajo.
W garnku podgrzej olej do 180 stopni.
Uformowane onigiri obtocz w prażonym sezamie. Włóż je do gorącego oleju i smaż przez chwilę z obydwu stron, do uzyskania złocistego koloru. Z pomocą chochli wyciągnij onigiri i odłóż na papier, by odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy posypane truflami, z domowym majonezem, szczypiorem, chilli i startym pecorino. Smacznego!