Misją Kotliny Natury jest inspirowanie niecodziennymi smakami. Łączymy ją z nieustannym odkrywaniem prawdziwego potencjału jaja, a doznaniami dzielimy się z Wami. Poniżej prezentujemy wybrane przepisy, które zabiorą Was w kulinarną podróż przez różnorodne kompozycje smakowe.
Przepisy
z Kotliny Natury
PRZEPISY Z KOTLINY NATURY
Jajecznica po meksykańsku
To nieoczywiste danie kryje w sobie bogactwo smaku, witamin i białka. Zatem ruszamy do kuchni!
30 minut
3 osoby
Składniki
Przygotowanie
W posolonej wodzie ugotuj al dente fasolkę szparagową. Odcedź i umieść w misce z lodowatą wodą, żeby nie straciła intensywnego zielonego koloru. Następnie przygotowane pomidory, jedną paprykę pozbawioną pestek, posiekaną cebulę oraz czosnek i filiżankę wody umieść w odpowiednim naczyniu i zblenduj na gładki sos. Sos dopraw kuminem solą oraz pieprzem.
Na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj sos pomidorowy i doprowadź do wrzenia. Odparuj nadmiar wody- około 5 min. Następnie dodaj roztrzepane wcześniej w średniej miseczce jaja. Nie mieszaj ich od razu, odczekaj pół minuty i dopiero wtedy zacznij łączyć je z sosem. Dodaj fasolkę. Całość mieszaj, dopóki jaja nie będą odpowiednio ścięte.
Nałóż jajecznicę na talerze, dopraw do smaku solą, posyp kolendrą i plasterkami papryki Serrano. Podawaj z pszenną tortillą. Smacznego!