NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • 4 jaja z kotliny natury
  • 2 angielskie muffiny
  • 4 plastry szynki
  • masło
  • sól
  • cytryna
  • świeżo mielony pieprz
  • ocet
PRZYGOTOWANIE

Zagotować wodę w garnku, dodać kilka łyżek octu i szczyptę soli. Mieszając stworzyć w wodzie wir i wlać wbite wcześniej do miski jaja w jego środek. Gotować ok. 3 minut tak, aby białko było ścięte, a żółtko płynne. Szynkę, bułki lub muffiny angielskie zgrillować na patelni. Sos holenderski przygotować z żółtek ubitych w kąpieli wodnej, do których dodać: sklarowane masło, odrobinę soli i sok z cytryny. Podawać na ciepłej bułce, z plasterkiem szynki, polane sosem.

Wskazówki

  • 20 minut
  • 2 porcje
Save to PDF
loader