Jakże smutny byłby świat bez jajek! Wyobrażacie sobie nigdy nie zjeść bezy Pavlovej, nie zaznać zapachu naleśników smażonych w sobotni poranek, albo jajecznicy ze szczypiorkiem na letnim biwaku!? My, podobnie jak miliony ludzi na świecie, też nie dlatego dołączamy się do obchodów Międzynarodowego Dnia Jaja przypada na 11 października. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się uważnie temu składnikowi i stworzyć „nową kulinarną klasykę” przepisów.

Zajrzyjcie do linku poniżej, czeka pod nim na Was artykuł pełen kulinarnych klasyków i 5 wyjątkowych potraw. Jednym zdaniem - Was królewska uczta.

Ciasto Battenberga

Ciasto Battenberga

Cobb salad

Cobb salad

Eggs Sardou

Eggs Sardou

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Eggs Kejriwal

Eggs Kejriwal
Save to PDF
loader