Przepisy

Kanapka z japońską pastą jajeczną i sezonowymi warzywami do pochrupania


NASZ PRZEPIS

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego z ziarnem
  • 4 jaja
  • 2 łyżki majonezu Kewpie
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku

do podania:

  • 1 cebula dymka
  • 1 świeży ogórek
  • garść miksu sałat

PRZYGOTOWANIE

Zanim zaczniemy przygotowywać kanapkę potrzebne będą 4 jaja ugotowane na twardo. Następnie kroimy je w kosteczkę lub rozgniatamy. Gdy ostygną doprawiamy je solą i pieprzem i dodajemy 2  łyżki majonezu Kewpie.

Teraz już tylko rozsmaruj pastę na kromkach chleba tostowego.

Puść wodze fantazji i z wszystkich śniadaniowych elementów stwórz kompozycję w lunchboksie.

Przepisy

Naturalne lody waniliowe

Przepisy

Cured egg yolks