Biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami Karoliny Smyk
Biszkoptowa, czekoladowa tarta z owocami według przepisu Karoliny Smyk Ambasadorki akcji Dobre Jajo
Kiedy chodzi za Tobą coś słodkiego, ale nie masz za dużo składników w domu to najlepszym rozwiązaniem jest pyszna i prosta biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami (u mnie mrożone borówki, czerwona i biała porzeczka).
Składniki:
6 jaj z wolnego wybiegu
9 łyżek mąki tortowej
11 łyżek cukru
3 łyżki czekolady do picia 70% kakao
Przygotowanie:
Ubijamy białka, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dorzucamy żółtka dalej ubijając, następnie wprowadzamy czekoladę i mąkę. Owoce układamy na dnie naczynia, mieszam z łyżką mąki, wylewam masę, pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175-180 stopni, grzanie dół. Pyszne, lekkie i takie proste ciacho!