Kotlina Natury

Przepisy

Biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami Karoliny Smyk


Biszkoptowa, czekoladowa tarta z owocami według przepisu Karoliny Smyk Ambasadorki akcji Dobre Jajo

Kiedy chodzi za Tobą coś słodkiego, ale nie masz za dużo składników w domu to najlepszym rozwiązaniem jest pyszna i prosta biszkoptowa czekoladowa tarta z owocami (u mnie mrożone borówki, czerwona i biała porzeczka).

Składniki:

  • 6 jaj z wolnego wybiegu 
  • 9 łyżek mąki tortowej   
  • 11 łyżek cukru 
  • 3 łyżki czekolady do picia 70% kakao

Przygotowanie:

  1. Ubijamy białka, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dorzucamy żółtka dalej ubijając, następnie wprowadzamy czekoladę i mąkę. Owoce układamy na dnie naczynia, mieszam z łyżką mąki, wylewam masę, pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175-180 stopni, grzanie dół.  Pyszne, lekkie i takie proste ciacho!