Smaki

Eggs Sardou

Eggs Kejriwal

Crêpes Suzette

Cobb salad

Ciasto Battenberga

Sałatka ziemniaczana z łososiem gravlax
Wypróbuj karnawałową sałatkę ziemniaczaną z łososiem gravalax

Chłodnik z botwiny z konfitowanym żółtkiem
Nowy sposób na podanie jaja? Dla nas nie ma rzeczy niemożliwych!

Eggs florentine z botwinką i serem korycińskim
W majowy poranek zainspiruj się nowalijkami ;)

Sałatka z grillowanych młodych ziemniaków z jajami
Zaskocz gości dobrodziejstwem sezonowych warzyw!

Jaja po Benedyktyńsku

Smażone jajo z makaronem hakka lub makaronem z cukinii
Sposób na smażone jajo z makaronem w dwóch wersjach!

Jajko poche z warzywami zapiekanymi w stylu hasselback
Spróbuj jajka z warzywami zapiekanymi w stylu hasselback!

Gofry gryczane z jajem sadzonym, bekonem i syropem klonowym
Zapraszamy na klasyczne amerykańskie śniadanie :)

Huevos rancheros
To kwintesencja meksykańskiego śniadania, którego obowiązkowym składnikiem jest salsa pomidorowa, tortilla i jaja sadzone. Huevos rancheros to danie bardzo sycące, więc jest idealne na dzień pełen zadań.

Spaghetti carbonara z żółtkiem
To jedna z najpopularniejszych i najsmaczniejszych potraw na bazie makaronu i jaj.

Bananowe placuszki z owocami
Dzięki dużej zawartości owoców i białek jaj są znakomitą propozycją na energetyczne śniadanie.

Muffiny jajeczne
A gdyby tak połączyć przyjemne ze zdrowym w ciekawej postaci i podać na śniadanie… muffiny jajeczne?

Tosty francuskie z truskawkami
Kto z nas nie lubi długich, leniwych śniadań, kiedy jedyną rzeczą, na której trzeba się skupić jest jedzenie?

Zapiekane grzyby z jajem
Zapiekane grzyby z jajem to świetny pomysł na obiad lub kolację, zwłaszcza, gdy możemy wykorzystać do tego dania aromatyczne i wyjątkowe w smaku grzyby leśne.

Quiche z brokułem, migdałami i kurczakiem
Quiche jest wytrawną odmianą tarty, a różni się od niej tym, tym, co zawsze wiąże nadzienie, jest masa składająca się z jaj i ze śmietany.

Burgery tajskie z omletami
Potrawa, która łączy w sobie wiele kultur i tradycji kulinarnych i z całą pewnością wyciąga z nich wszystkich to, co najlepsze.

Zapiekany ser camembert z jajem
W połączeniu z jajem, tymiankiem i świeżym pieczywem stanie się pyszną przekąską, obok której nikt nie przejdzie obojętnie.

Naturalne lody waniliowe
Przygotowanie prawdziwych domowych lodów waniliowych jest prostsze, niż to się wydaje. Do dzieła!

Sałatka nicejska

Fritata z kozim serem i szpinakiem
Frittata dotarła do nas z Włoch, a w wolnym tłumaczeniu jej nazwa oznacza „smażony”.

Tatar wołowy
Tatar wołowy jest tradycyjną polską przekąską, chociaż nie jest daniem polskiego pochodzenia. Zwykło się mówić, że danie to wymyślili wojownicy tatarscy, ale z perspektywy czasu wiemy, że są to raczej legendy.

Cilbir - czyli jaja po turecku z jogurtem
Cilbir, czyli jajo po turecku w jogurcie, to potrawa o długiej historii. Do dziś jest popularne i cenione ze względu na smak, lekkość i łatwość przyrządzania.