NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • 2 jaja z kotliny natury
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sałata lub rukola 
  • 4 suszone pomidory
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • kilka plastrów świeżego ogórka
  • 3 rzodkiewki
  • 1 cebula dymka
  • kilka różyczek brokuła lub kalafiora
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na ćwiartki. Tuńczyka dokładnie odsączyć. Na talerzu ułożyć sałatę lub rukolę. Na nią wyłożyć tuńczyka oraz jajka. Dookoła naprzemiennie poukładać warzywa: różyczki brokuła i kalafiora, pomidorki suszone oraz koktajlowe, plasterki ogórka i rzodkiewkę. Tak przygotowaną sałatkę posypać kawałkami dymki, doprawić przyprawami i skropić delikatnie sokiem z cytryny.

Wskazówki

  • 20 min.
  • 1 - 2 porcje
Save to PDF
loader