NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI

2 jaja

2 łyżki twarogu półtłustego

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka miodu

1 łyżka masła orzechowego

do podania:

po małej garstce owoców: malin, borówek

po połowie gruszek i jabłek pokrojonych w ćwiartki

PRZYGOTOWANIE

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy następnie z żółtkami i wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu ok. 4-5 minut. Po tym czasie ostrożnie odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze ok. 1 minutę.

Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem, masłem orzechowym i miodem. Smarujemy omlet i gotowe.

Teraz już tylko trzeba wszystko włożyć do Lunchboxa z garstką owoców: malin, borówek po połowie gruszek i jabłek pokrojonych w ćwiartki.


DRUKUJ PRZEPIS _ PDF
Save to PDF
loader