Jaja na ostro? Dlaczego nie? Nasza propozycja z pikantną kiełbasą chorizo i papryczkami chilli może być ciekawą i sycącą alternatywą dla tradycyjnych jaj na bekonie.


NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • 4 jaja z kotliny natury
  • 2 gałązki pomidorów koktajlowych
  • 10 plasterkow chorizo
  • 1 zielona papryczka chili
  • 15g masła
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE

Na patelni sklarować masło. Usmażyć plasterki kiełbasy przecięte na pół. Wyjąć kiełbasę na talerz. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pomidory i wbić jajka. Przykryć pokrywką i odczekać 1 minutę. Gdy jajko jest ścięte w połowie dołożyć usmażoną kiełbasę i chilli. Przykryć pokrywką, smażyć na wolnym ogniu do ścięcia białka. Gotowe jajka sadzone posypać solą i pieprzem.

Wskazówki

  • 15 minut
  • 2 porcje
Save to PDF
loader