Ciekawe sposoby na podanie jaj nigdy się nie kończą. Tym razem proponujemy połączenie z długodojrzewającą szynką i grzankami w postaci paluchów które polecamy maczać w żółtku ugotowanego na miękko jaja.


NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • 4 jaja z kotliny natury
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • szynka długodojrzewająca
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE

Rozgrzać piekarnik do 180’C. Chleb pokroić w paski, polać oliwą z oliwek i zawinąć w szynkę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Jajka wrzucić do gotującej wody na 4 minuty. Ugotowane jajka zalać zimną wodą by nie ścinały się dalej. Podawać z solą i pieprzem.

Wskazówki

  • 15 minut
  • 2 porcje
Save to PDF
loader