NASZ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  • 4 jaja z kotliny natury
  • 70 g pomidorów koktajlowych
  • 50 g sera koziego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • młode liście szpinaku
  • bazylia
  • sól
PRZYGOTOWANIE

Jaja dokładnie roztrzepać widelcem. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić posiekaną wcześniej cebulę oraz posiekany czosnek i krótko przesmażyć. Wbić jaja i dodać do nich zawartość patelni oraz posiekany szpinak. Doprawić solą i zamieszać. Jaja przelać na patelnię posmarowaną masłem. Na górze ułożyć pomidory, lekko doprawić solą i bazylią. Patelnię włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. W połowie pieczenia posypać kawałkami koziego sera. Podawać z pieczywem.

Wskazówki

  • 20-30 min.
  • 1 porcja
Save to PDF
loader